Cem-Line vloeren en wanden

Gietvloeren en wanden met betonlook

Wat is Cem-Line?

Dewefloor CEM

Cem-Line is een systeem voor gietvloeren en wanden met betonlook. Uniek is de witheid van het materiaal: die zorgt voor een ideale basis om te mengen met een kleurpigment en zo een perfect gekleurde afwerking te realiseren. Zo goed als alle kleuren zijn mogelijk.

Er bestaan 2 varianten van het Cem-Line systeem: Cem-Line Decorative en Cem-Line Micro. De Cem-Line Decorative vloer is cementgebonden en daardoor sterker en zwaarder belastbaar, maar kan niet gebruikt worden voor wanden of vochtige ruimtes.

Cem-Line Micro is dunner, flexibeler en vloeistofdicht. Het kan daardoor gebruikt worden als vloer en op wanden, ook in vochtige ruimtes. Als vloer is Cem-Line Micro dan weer minder geschikt voor zware belasting.

Wil je meer weten over het Cem-Line systeem? Hieronder vind je meer informatie over de verschillende varianten.

We maken het onderscheid tussen: 

Cem-line Decorative & Cem-line Micro

Wat is een Cem-Line Decorative vloer?

Een Cem-Line Decorative vloer is een sterke cementgebonden gietvloer met een moderne en minerale uitstraling.

De witheid van de Cem-Line Decorative vloer vormt de ideale basis om te mengen met een kleurpigment en zo een perfect gekleurde vloerafwerking te realiseren. Zo goed als alle kleuren zijn mogelijk.

Wat zijn de voordelen van een Cem-Line Decorative vloer?
 • ruim kleurenaanbod
 • harder en dikker door de aanwezigheid van cement in de vloer
 • 4 – 5 mm dik
 • moderne, minder uitgesproken betonlook
Wat zijn de nadelen van een Cem-Line Decorative vloer?

Doordat er cement in de Cem-Line Decorative vloer zit, kan deze niet tegen water. Het cement zorgt er wel voor dat de gietvloer harder is, maar hierdoor is hij ook scheurgevoeliger. De Cem-Line Decorative vloer is niet geschikt om wanden mee te bekleden.

Hoe verhoudt een Cem-Line Decorative vloer zich tot andere gietvloeren?

Een Cem-Line Decorative vloer is harder omdat er cement in zit. Dit geeft de vloer een betonlook, maar maakt hem niet geschikt voor:

 • vochtige omgevingen
 • ondergrond die beweegt
 • bekleden van wanden

We raden dus af om voor Cem-Line Decorative te kiezen als douchevloer of voor het bekleden van wanden.

Wanneer en voor welk doelpubliek plaatsen we een Cem-Line Decorative vloer?

De Cem-Line Decorative vloer is een zeer sterke gietvloer die vaak in de smaak valt omwille van zijn moderne betonlook. Hij heeft namelijk minder uitgesproken betontekeningen dan andere vloeren met betonlook en krijgt daardoor een andere uitstraling.

De woonkamer, de slaapkamer of het bureau: de Cem-Line Decorative vloer is ideaal voor privéwoningen. Aangezien de Cem-Line Decorative vloer niet waterbestendig is, raden we plaatsing als douchevloer of in andere erg vochtige ruimtes af.

Waar moet u aan denken voor, tijdens en nadat u een Cem-Line Decorative vloer laat plaatsen?

Een Cem-Line Decorative vloer is een sterke gietvloer, maar hij is niet geschikt voor:

 • vochtige ruimtes
 • ondergrond die beweegt
 • bekleden van wanden

Ga dus eerst na of uw ondergrond voldoende droog en stevig is voor de plaatsing van uw Cem-Line Decorative gietvloer.

Hoe plaatsen wij uw Cem-Line Decorative vloer?

De plaatsing van uw Cem-Line Decorative vloer duurt 5 dagen en gebeurt steeds in 6 fasen door gecertificeerde specialisten:

 1. Wij schuren de ondervloer en bereiden hem voor.
 2. Wij brengen 2 lagen primer aan om een goede hechting te verzekeren.
 3. Wij brengen een schraaplaag aan om de vloer mooi glad te maken.
 4. Wij brengen de cementgebonden gietvloer aan.
 5. Wij brengen een eerste toplaag aan.
 6. Wij brengen een tweede toplaag aan.

Wat is Cem-Line Micro?

Cem-Line Micro bestaat uit twee verschillende producten: de grove basis en de hele fijne toplaag. De opbouw van deze producten voorziet vloeren en wanden van uitstekende mechanische eigenschappen én een fraaie uitstraling.

Het Cem-Line Micro systeem onderscheidt zich door de vloeistofdichtheid. Die zorgt ervoor dat schoonmaakwater niet onder de toplaag kan komen wanneer het vloeroppervlak beschadigd is.

De hoge witheid van Cem-Line Micro vormt de ideale basis om te mengen met een kleurpigment en zo perfect gekleurde vloer- of wandafwerkingen te realiseren. Het Cem-Line Micro systeem is verkrijgbaar in verschillende RAL-, NCS- of Sikkens kleuren.

Wat zijn de voordelen van een Cem-Line Micro vloer?
 • ruim kleurenaanbod
 • fraaie uitstraling
 • vloeistofdichtheid
 • geschikt voor vloeren en (douche)wanden
Wat zijn de nadelen van een Cem-Line Micro vloer?

Cem-Line Micro is veel dunner en flexibeler dan Cem-Line Decorative. Zware belasting is daardoor niet aan te raden. Daarnaast wordt de vloer of wand geplaatst met een smeertechniek waardoor de betonlook altijd ‘wolken’ vertoont.

Hoe verhoudt een Cem-Line Micro vloer zich tot andere gietvloeren?

Cem-Line Micro is flexibeler en dunner dan de Cem-Line Decorative en kan aangebracht worden op wanden zoals mortex. Het systeem is niet geschikt voor zware belasting. We raden dan ook af om Cem-Line Micro te gebruiken in magazijnen, werkplaatsen, opslagplaatsen en winkels.

Wanneer en voor welk doelpubliek plaatsen we een Cem-Line Micro vloer?

Voor het Cem-Line Micro systeem gebruiken we een smeertechniek die een typisch ‘wollige’ structuur geeft aan de betonlook. Dankzij de smeertechniek kan het product niet alleen makkelijk op vloeren, maar ook perfect op wanden geplaatst worden.

In de professionele sector is het product geschikt voor kantoren, showrooms, muren en natte ruimtes, zolang de vloeren of wanden niet te zwaar belast worden.

In privéwoningen biedt Cem-Line Micro een perfecte oplossing voor mensen die houden van een fraaie betonlook. Daarnaast is het product ook prima geschikt voor douches, badkamers en keukens.

Waar moet u aan denken voor, tijdens en nadat u een Cem-Line Micro vloer laat plaatsen?

Cem-Line Micro is flexibeler en dunner dan de Cem-Line Decorative, maar is niet geschikt voor zware belasting. Ga voor de plaatsing van uw vloer of wand na of de ondergrond stevig vastligt en droog is. Cem-Line Micro kan geplaatst worden op gyproc, bezetting en cementering.

Hoe plaatsen wij uw Cem-Line Micro vloer of wand?

De plaatsing van uw Cem-Line Micro vloer of wand duurt 5 dagen en gebeurt steeds in 5 fasen door gecertificeerde specialisten:

 1. Wij schuren en reinigen uw ondervloer of wand.
 2. Wij brengen 2 lagen primer aan om een goede hechting te verzekeren.
 3. Wij brengen 2 lagen Cem-Line aan: de Micro base en de Micro top.
 4. Tenslotte brengen wij 2 beschermende topcoats aan. Als de vloer over tegels wordt geplaatst, plaatsen we een extra laag om de voegen van de tegels te sluiten.
 5. De vloer of wand moet nu drogen. Na 24 uur is je Cem-Line Micro vloer beloopbaar.

Interessante weetjes

Cem-Line Decorative

Kiest u voor een Cem-Line Decorative vloer, dan kunt u kiezen uit verschillende kleuren. De witheid van de gietvloer vormt namelijk de ideale basis om te mengen met een kleurpigment waardoor we zo goed als alle kleuren kunnen ontwikkelen.

Cem-Line Micro

Kiest u voor Cem-Line Micro, dan kunt u kiezen uit verschillende kleuren. De witheid van het product vormt namelijk de ideale basis om te mengen met een kleurpigment waardoor we zo goed als alle kleuren kunnen ontwikkelen.

Heeft u vragen of wilt u een offerte opvragen?