Bezoek ons op Wonen 2024, van 27 t.e.m 29 januari en van 2 t.e.m. 4 februari in Nekkerhal Mechelen, stand 446.

Cem-line vloeren en wanden

Dé betonlook voor woningen

Dewefloor CEM

Betonlook vloeren en muren

Wilt u een vloer of muur in betonlook? Dan is Cem-line vast iets voor u. Het gewolkt effect dat ontstaat bij het aanbrengen van Cem-line vloeren en wanden zorgt voor een betonlook die perfect past bij verschillende interieurstijlen, zoals u kan ontdekken in onze showroom. Bovendien kunnen we Cem-line in praktisch elke kleur plaatsen. Droomt u van een kleurrijke living of een sobere slaapkamer? Met Cem-line worden uw dromen werkelijkheid.

Verder is Cem-Line flexibel en vloeistofdicht, waardoor we dit product ook kunnen gebruiken als gietvloer en wandbekleding in badkamers en douches. Cem-Line is elastisch en flexibel, waardoor het minder geschikt is als uw vloeren veel zware meubels of spelende kinderen te verduren krijgen.

Wat is Cem-line?

Cem-line is niet alleen comfortabel om op te lopen, het product ziet er ook fantastisch uit. Dat komt doordat we gebruik maken van 2 verschillende producten: een grove korrel en een hele fijne korrel. De combinatie van deze producten zorgt voor uitstekende mechanische eigenschappen en een fraaie uitstraling van uw Cem-line vloeren en wanden.

Verder is de vloeistofdichtheid van Cem-line een grote troef. Dit zorgt ervoor dat er bijvoorbeeld geen schoonmaakwater onder de toplaag kan komen. Zo blijft uw vloer altijd hygiënisch schoon.

Daarnaast is Cem-line ideaal om te mengen met kleurpigmenten, omdat het basisproduct heel wit is. Hierdoor kunnen we de mooiste kleuren creëren voor uw vloer- of wandafwerking. Cem-line is verkrijgbaar in alle kleuren.

Wat zijn de voordelen van Cem-line?

Hoe verhoudt Cem-line zich tot andere designvloeren en wanden?

Cem-line is flexibel en kan aangebracht worden op wanden, net zoals Mortex, Rasico Touch en Microtopping. Cem-line is minder geschikt voor vloeren die zwaar belast zullen worden.

Doordat we Cem-vloeren ‘smeren’ in plaats van ‘gieten’, is elke vloer uniek. Het mooie aan Cem-line is dan ook de unieke betonachtige wolkstructuur die we erin kunnen leggen.

Voor welke projecten is Cem-line perfect?

Uw Cem-line vloer of wand wordt geplaatst met een smeertechniek waardoor de betonlook altijd ‘wolken’ vertoont. Dit gewolkt effect zal nergens hetzelfde zijn, wat uw vloer of wand een unieke uitstraling geeft.

Daarnaast is het product ook een ideale match voor wc’s, douches en badkamers. Wilt u dat het totaalplaatje volledig klopt? Dan kan kan u ook uw meubels afwerken met Cem-line, indien ze voldoen aan bepaalde voorwaarden. In onze showroom vertellen we u graag meer over alle mogelijkheden.

Andere vragen over CEM-line

Onze gecertificeerde specialisten plaatsen uw Cem-Line vloer of wand in 5 fases. Omdat de droogtijden tussen de verschillende lagen gerespecteerd moeten worden, neemt de totale plaatsing ongeveer 2 weken in beslag:

  1. Eerst schuren en reinigen we uw ondervloer of wand.
  2. Daarna brengen we de cementering aan met wapeningsnetten.
  3. Vervolgens zorgen we voor een goede hechting dankzij 2 verschillende primers.
  4. Daarna volgen 2 lagen Cem-Line: Micro-Base en Micro-Top.
  5. Als laatste stap brengen we 2 beschermende topcoats aan.

Tussen de Micro-Base en Micro-Top laag wordt er steeds geschuurd om een vlottere handeling en betere hechting tussen de lagen te bekomen.

Dan laten we de vloer of wand drogen. Na 24 tot 48 uur kunt u over uw Cem-Line vloer lopen en na 7 dagen is de gietvloer volledig belastbaar.

Goed om te weten: In natte ruimtes zijn er extra stappen nodig voor de waterdichting. Als de vloer over tegels wordt geplaatst, brengen we bovendien eerst een extra (egalisatie-)laag aan om de voegen tussen de tegels te sluiten.

Een Cem-Line vloer vereist een stevige en droge ondergrond. Cem-Line kan geplaatst worden op gyproc, bezetting, tegels, beton, chape en in sommige gevallen zelfs op hout. Als u vloerverwarming heeft, moet die het opstartprotocol volledig doorlopen op voorhand. Tijdens het plaatsen moet de ruimte minstens 18°C zijn.

Cem-Line is flexibeler dan andere gietvloeren. Daardoor is dit materiaal gevoeliger voor zware meubels en pootafdrukken van huisdieren. Wilt u een sterkere gietvloer met een betonlook? Dan raden we vloeren zoals Mortex, Microtopping of Rasico Touch aan.

Bovendien brengen we Cem-line handmatig met een spatel aan, wat de vloer arbeidsintensief maar tegelijkertijd ook uniek maakt. Dat vertaalt zich in de prijs en de opleveringstermijn.