Bezoek ons op Wonen 2024, van 27 t.e.m 29 januari en van 2 t.e.m. 4 februari in Nekkerhal Mechelen, stand 446.

Vloercoating

Geef uw vloer snel een nieuwe uitstraling

Dewefloor EP / C

Wat is een vloercoating?

Een vloercoating is een naadloze en vloeistofdichte coating op basis van epoxyhars. Zo’n epoxy vloercoating is minder dik dan een gietvloer en vormt als het ware een kunststof slijtlaag op de ondervloer.

Vloercoatings zijn een goedkoper alternatief voor gietvloeren. Ze geven uw vloer de strakke uitstraling van een gietvloer en een verhoogde slijtvastheid, maar zijn – in tegenstelling tot gietvloeren – niet geschikt voor zware mechanische belasting.

Wat zijn de voordelen van een epoxy vloercoating?

Hoe verhoudt een epoxy vloercoating zich tot andere gietvloeren?

De naam zegt het zelf: een epoxy coating is eigenlijk een hoogwaardige deklaag, geen volledig nieuwe vloer. Epoxy coatings zijn dan ook uitermate geschikt om uw bestaande vloer snel een nieuwe uitstraling en een verhoogde slijtvastheid te geven.

Wanneer en voor welk doelpubliek plaatsen we een epoxy vloercoating?

Onze epoxy vloercoatings zijn goedkoop, dun, stofvrij, slipvast en geschikt voor grote oppervlaktes. U kunt er vloeren of muren heel snel een nieuwe uitstraling mee geven. Bovendien kunt u functionele aanduidingen op uw ondergrond of muren aanbrengen of behouden. Denk bijvoorbeeld aan pijlen en lijnen in magazijnen, grootwarenhuizen, parkings en garages.

Andere vragen over de epoxy vloercoating

Onze gecertificeerde experts plaatsen aangepaste vloercoatings op bestaande gietvloeren, maar ook op minerale, houten, metalen en diverse andere ondergronden.

Wij gebruiken daarbij afwerkingscoatings om uw vloer een verhoogde slijtvastheid en een aangepaste afwerking te geven. Ook transparante sealers zijn steeds mogelijk in een matte of gladde uitvoering. In dat geval blijft uw ondergrond zichtbaar.

Standaard brengen wij 2 lagen coating aan, maar we kunnen uw vloer ook voorzien van 1 laag coating en 1 schraaplaag. Een schraaplaag is een egalisatielaag die oneffenheden wegwerkt. Oneffenheden zullen echter nooit 100% verdwijnen: daar is een vloercoating te dun voor.

Epoxy vloercoatings zijn vergelijkbaar met een dubbele verflaag op uw ondergrond. Ze zijn erg geschikt om uw ondergrond snel net en stofvrij te maken.

Als u een vloarcoating laat plaatsen dan blijven alle oneffenheden van uw ondergrond wel zichtbaar: putjes, straalbanen, groffe texturen, etc. Bovendien zijn ze niet geschikt voor zware mechanische belasting.

Voordat u een epoxy vloercoating laat plaatsen moet uw ondergrond volledig droog zijn. Laat u een epoxy vloercoating plaatsen op een helling? Dan is een goede antislipafwerking ook erg belangrijk.

Vloercoatings zijn een goedkoper alternatief voor gietvloeren. Ze geven uw vloer wel de strakke uitstraling van een gietvloer en een verhoogde slijtvastheid, maar zijn:

  • niet geschikt voor zware mechanische belasting
  • niet conform de HACCP-normen voor optimale veiligheid en hygiëne
  • slechts een deklaag: de vorm van de ondergrond blijft dus zichtbaar
  • minder duurzaam dan gietvloeren

Wilt u uw vloer snel een mooiere uitstraling geven? Dan is de Dewefloor EP/C vloercoating ideaal. Heeft u een duurzame gietvloer nodig die voldoet aan de strengste hygiënische en veiligheidsvoorschriften, dan raden wij een acrylaatvloer (Dewefloor AC/AS) of epoxyvloer (Dewefloor EP) aan.

Epoxy vloercoatings zijn goedkoop, dun, stofvrij en geschikt voor grote oppervlaktes. Ze worden dan standaard in parkings gebruikt om de ondergrond of muren een strakke uitstraling te geven.