Bezoek ons op Wonen 2024, van 27 t.e.m 29 januari en van 2 t.e.m. 4 februari in Nekkerhal Mechelen, stand 446.

Microtopping vloeren en wanden

Een zachte, naadloze look voor uw woning

Dewefloor MT

Wat is Microtopping?

Op zoek naar een kwaliteitsvolle vloer met elegante tekening? Ontdek de voordelen van Microtopping! Dit materiaal creëert rust in uw interieur, maar houdt het geheel ook levendig dankzij het lichte betoneffect. Deze decoratieve afwerklaag van 3 à 4 mm bestaat uit polymeren en cement, wat uw vloeren en wanden een naadloze look geeft.

We kunnen Microtopping probleemloos over vloerverwarming leggen, en de vloer is duurzaam en makkelijk te onderhouden. Daarnaast kan u Microtopping in veel kleuren verkrijgen, waardoor deze vloer altijd in uw interieur past. Een veelzijdige vloer voor uw volledige woning!

Wat zijn de voordelen van Microtopping?

Hoe verhoudt Microtopping zich tot andere gietvloeren?

Microtopping lijkt sterk op Mortex. Het heeft hetzelfde toepassingsgebied, maar er wordt gebruik gemaakt van andere materialen. Beide technieken zijn smeertechnieken, maar hebben een andere structuur. Bij Mortex zit er kalk in en bij Microtopping zit er microcement en polymeren in. 

Microtopping heeft een langere plaatsingstijd dan onze polyurethaan– of troffelvloer en ons steen- of marmertapijt. Net als onze andere design gietvloeren is Microtopping perfect te combineren met vloerverwarming. In onze showroom kan u het verschil tussen al deze vloeren zelf ervaren. Maak gerust een afspraak en kom eens langs. We helpen u graag verder!

Welke projecten zijn perfect voor Microtopping?

Microtopping is een veelzijdige vloer die u in elke ruimte kan plaatsen, van uw woonkamer tot uw slaapkamer. Door de manuele applicatie van de structuur zal u steeds een unieke vloer bekomen. Ook is hij perfect voor uw geliefde viervoeters. Kortom, een ideale vloer voor in uw (t)huis.  

Andere vragen over Microtopping

We plaatsen Microtopping altijd op een stevige, stabiele ondergrond die vrij is van opstijgend vocht. We vragen u om uw vloerverwarming op voorhand het volledige opstartprotocol te laten doorlopen, en tijdens het plaatsen een temperatuur van minstens 18 °C aan te houden.

Een goede voorbereiding is altijd cruciaal. We installeren uw nieuwe Microtopping vloer en wanden in 6 stappen:
  1. We reinigen en schuren de ondervloer.
  2. Daarna plaatsen we een cementering met wapeningsnetten op de bestaande oppervlakken om op een zeer sterke en gladde ondergrond te kunnen starten.
  3. Daarna smeren we een primer met een fijne of ruwe korrel, afhankelijk van de ondergrond. In natte ruimtes brengen we een specifieke primer aan.
  4. Nadien volgen verschillende lagen Microtopping (BC, HP, FC).
  5. Vervolgens brengen we een nieuwe primer aan voor de eerste toplaag.
  6. Daarna volgen 2 topcoats.
Tussen alle lagen wordt er steeds geschuurd en water toegevoegd voor een betere hechting en een vlottere plaatsing. Het volledige plaatsingsproces duurt ca. 2 weken. Microtopping vloeren kunnen na 1 à 2 dagen bewandeld worden. Na 7 dagen zijn ze volledig chemisch uitgehard. Plaatsen we Microtopping in een vochtige ruimte? Dan moeten we bovendien extra stappen ondernemen om de waterdichtheid van uw vloer te verzekeren. Verder brengen we een extra (egaliserende) laag aan op de vloer als die over tegels of oneffen ondergronden wordt geplaatst, om de voegen tussen de tegels te sluiten.

Microtopping installeren is een arbeidsintensief en handmatig proces. Dat vertaalt zich in de prijs en de opleveringstermijn, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat elke vloer uniek is.

Microtopping is pas sinds een paar jaar populair. Het Italiaanse merk Ideal Work was het eerste bedrijf dat Microtopping op grote schaal introduceerde in 1996. Aangezien zij nog altijd de hoogste kwaliteit garanderen, werken we bij DEWECO uitsluitend met hun producten.

Download de productfiche

Vul hieronder uw e-mailadres in en ontvang de productfiche in uw mailbox.

"*" indicates required fields

Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.