Bezoek ons op Wonen 2024, van 27 t.e.m 29 januari en van 2 t.e.m. 4 februari in Nekkerhal Mechelen, stand 446.

Bakkerij / Slagerij

Een mooie en comfortabele design vloer voor ieder interieur

Welke gietvloer is geschikt als bakkerijvloer of slagerijvloer?

Bent u op zoek naar een duurzame en hygiënische bakkerijvloer, slagerijvloer of slachthuisvloer? Dan is de DEWEFLOOR AC acrylaatvloer geschikt voor u.

Een acrylaatvloer of antislipgietvloer is een kunstharsvloer op basis van PMMA-harsen (Polymethylmetacrylaat) ingestrooid met gekleurd kwartszand of gekleurde flakes.

Acrylaatvloeren zijn naadloos, onderhoudsvriendelijk, duurzaam en voldoen aan de strengste hygiënische en veiligheidsvoorwaarden (HACCP, NVWA en Arbo). Bovendien kunt u kiezen uit diverse kleuren, hittebestendige uitvoeringen en antislipafwerkingen.

Waarom worden acrylaatgietvloeren vaak gebruikt als bakkerijvloer of slagerijvloer?

Met een acrylaat bakkerijvloer of slagerijvloer werkt u steeds hygiënisch en voedselveilig. Dit type gietvloer wordt immers naadloos geplaatst met afgeronde plinten. Daardoor is deze vloer vloeistofdicht, makkelijk te reinigen en ondoordringbaar voor vuilresten.

Onze acrylaatvloeren voldoen ook aan alle veiligheidsvereisten voor goede bakkerijvloeren en slagerijvloeren: ze zijn duurzaam, robuust en slagvast. Bovendien worden ze afgewerkt met een antisliplaag. Zo voorkomt u ongevallen in vochtige en gladde omgevingen.

Onze bakkerijvloeren en slagerijvloeren zijn bestand tegen lage temperaturen in ateliers en koelcellen, maar u kunt ook een hittebestendig vloersysteem op basis van polyurethaanmortel voorzien om de eerste hitte van uw rotatieovens, karovens, kook- en rookkasten op te vangen.

Hoe plaatsen wij uw acrylaat bakkerijvloer of slagerijvloer?

Onze gecertificeerde specialisten plaatsen uw bakkerijvloer of slagerijvloer met een minimum aan breek- of sloopwerk, zonodig ’s nachts of in het weekend. De volgende dag kunt u gewoon verder werken. Onze gietvloeren drogen immers erg snel: u kunt ze 2 uur na de plaatsing alweer belasten!

Acrylaat bakkerijvloeren of slagerijvloeren bestaan doorgaans uit 4 lagen en zijn gemiddeld 3 tot 4 mm dik. Eerst bereiden we de ondergrond voor op de plaatsing. Daarbij behouden we uw bestaande hellingen als basis. Indien nodig zorgen we ook voor een afwatering naar putten en gaten.

Daarna plaatsen we – indien u dat wenst – afgeronde waterdichte plinten op uw wanden. Afgeronde plinten op wanden of onder wandtegels zorgen voor een vloeistofdichte kuip in de ruimte.

Vervolgens voorzien we uw ondergrond van een primer om een goede hechting te verzekeren. Bestaat uw ondergrond uit tegels? Dan brengen we ook nog een extra schraap- / egalisatielaag aan om de voegen te sluiten. Tot slot strooien we de vloer in met kwartszand en brengen we nog 2 gladde laklagen aan.

Bekijk onze projecten

“Mijn complimenten aan de firma! Werken zijn goed uitgevoerd en ons bedrijf ziet er op slag 30 jaar jonger uit. Respect ook voor de mannen die het uitgevoerd hebben.”

– Jan en Jimmy van Charcuterie Roosdaal

Andere toepassingen