Bezoek ons op Wonen 2024, van 27 t.e.m 29 januari en van 2 t.e.m. 4 februari in Nekkerhal Mechelen, stand 446.

Microtopping vloeren voor bedrijven

Een minimalistische en naadloze look voor uw bedrijf

Dewefloor MT

Wat is Microtopping?

Microtopping is een decoratieve afwerklaag van 3 à 4 mm voor vloeren en wanden, bestaande uit een mengsel van cement en polymeren. Deze combinatie zorgt voor een gladde en naadloze designlook in elk bedrijf of gebouw.

Microtopping is slijtvast en onderhoudsvriendelijk, en kan over vloerverwarming worden gelegd. Microtopping vloeren en wanden zijn beschikbaar in een breed gamma van kleuren, waardoor deze vloer in elk bedrijfsconcept past.

Wat zijn de voordelen van Microtopping?

Hoe verhoudt Microtopping zich tot andere gietvloeren?

Microtopping lijkt sterk op Mortex. Beide producten kunnen op dezelfde plaatsen toegepast worden. Microtopping is in vergelijking met Mortex wel voordeliger en egaler van kleur. Er is minder tekening aanwezig.

Microtopping heeft een langere plaatsingstijd dan onze polyurethaan– of troffelvloer en ons steen- of marmertapijt. Net als bij onze andere gietvloeren zijn Microtopping vloeren combineerbaar met vloerverwarming.

Welke projecten zijn perfect voor Microtopping?

Microtopping is een veelzijdige vloer die we in allerlei gebouwen plaatsen, van ziekenhuizen tot kantoorruimtes. Aangezien Microtopping vloeren en wanden sterk en slijtvast zijn, vertonen ze niet snel gebruikssporen en zijn ze makkelijk te onderhouden.

Andere vragen over Microtopping

De ondergrond moet stevig, stabiel en vrij van opstijgend vocht zijn voordat we een Microtopping kunnen plaatsen. Het opstartprotocol van uw vloerverwarming moet volledig afgerond zijn voordat de werken beginnen, en tijdens de plaatsing van de vloer een kamertemperatuur van 18 °C te houden.

Een goede voorbereiding is altijd cruciaal. We installeren uw nieuwe Microtopping vloer en wanden in 6 stappen:
  1. We reinigen en schuren de ondervloer.
  2. Daarna plaatsen we een cementering met wapeningsnetten op de bestaande oppervlakken om op een zeer sterke en gladde ondergrond te kunnen starten.
  3. Daarna smeren we een primer met een fijne of ruwe korrel, afhankelijk van de ondergrond. In natte ruimtes brengen we een specifieke primer aan.
  4. Nadien volgen verschillende lagen Microtopping (BC, HP, FC).
  5. Vervolgens brengen we een nieuwe primer aan voor de eerste toplaag.
  6. Daarna volgen 2 topcoats.
Tussen alle lagen wordt er steeds geschuurd en water toegevoegd voor een betere hechting en een vlottere plaatsing. Het volledige plaatsingsproces duurt ca. 2 weken. Microtopping vloeren kunnen na 1 à 2 dagen bewandeld worden. Na 7 dagen zijn ze volledig chemisch uitgehard. Plaatsen we Microtopping in een vochtige ruimte? Dan moeten we bovendien extra stappen ondernemen om de waterdichtheid van uw vloer te verzekeren. Verder brengen we een extra (egaliserende) laag aan op de vloer als die over tegels of oneffen ondergronden wordt geplaatst, om de voegen tussen de tegels te sluiten.

De vakmensen van DEWECO brengen Microtopping met hand en spatel aan, wat de vloer arbeidsintensief maar tegelijkertijd ook uniek maakt. Dat vertaalt zich in de prijs en de opleveringstermijn.

Microtopping is pas sinds een paar jaar populair en werd in 1996 op grote schaal geïntroduceerd door het Italiaanse bedrijf Ideal Work. Het was voor ons dan ook een evidente keuze om met de producten van deze expert te werken.

Download de productfiche

Vul hieronder uw e-mailadres in en ontvang de productfiche in uw mailbox.

Hidden