Bezoek ons op Wonen 2024, van 27 t.e.m 29 januari en van 2 t.e.m. 4 februari in Nekkerhal Mechelen, stand 446.

Vragen over gietvloeren

Alles wat je moet weten over gietvloeren lees je hier

Wilt u meer informatie over gietvloeren?

Lees hieronder onze antwoorden op veelgestelde vragen.

Een gietvloer is een naadloze afwerkvloer op basis van kunststofharsen. Gietvloeren worden op een dragende vloer gegoten in verschillende lagen en afgewerkt met lak, coatings en antislip-afwerkingen.

Gietvloeren kunnen makkelijk over uw bestaande ondergrond geplaatst worden, of het nu gaat om beton, chape, tegels of hout. Voor een correcte plaatsing moet de ondergrond wel droog zijn en vast liggen.

lees meer

Bent u op zoek naar een nieuwe gietvloer? Dan heeft u keuze uit verschillende soorten gietvloeren. Welk type vloer u uiteindelijk kiest hangt af van uw woning, bedrijf of industrie, uw budget en uw persoonlijke voorkeuren.

Klik op onderstaande knop voor een overzicht van de meest geplaatste gietvloeren, hun specifieke voordelen en hun toepassingen. Zo kunt u de verschillende soorten gietvloeren makkelijk vergelijken!

Bekijk design gietvloeren
Bekijk professionele gietvloeren

Als u kiest voor een gietvloer van DEWECO dan geniet u van voordelen op de korte en lange termijn. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen van een gietvloer voor u op een rijtje:

  • Snelle plaatsing
  • Plaatsing mogelijk over bestaande ondergrond
  • Geschikt voor binnen en buiten
  • Ruim kleurenaanbod
  • Naadloos
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Slijtvast

lees meer

Gietvloeren kunnen makkelijk over uw nieuwe of bestaande ondergrond geplaatst worden, of het nu gaat om beton, chape, tegels of hout. Voor een correcte plaatsing moet de ondergrond wel droog zijn en vast liggen.

Wij plaatsen uw gietvloer met een minimum aan breek- of sloopwerk. Eventuele oneffenheden worden tijdens de plaatsing weggewerkt. Afhankelijk van het type gietvloer kunt u uw vloer de volgende dag alweer belasten.

Gietvloeren kunnen makkelijk over uw nieuwe of bestaande ondergrond geplaatst worden, of het nu gaat om beton, chape, tegels of hout. Voor een correcte plaatsing moet uw ondergrond wel:

  • droog zijn
  • vast liggen
  • redelijk egaal zijn

Als uw vloer relatief egaal is dan kunnen we met een egalisatielaag makkelijk voegen en andere oneffenheden wegwerken. Bevat uw ondergrond te grote gaten? Dan raden wij een nieuwe chape aan.

Wij plaatsen uw gietvloer met een minimum aan breek- of sloopwerk. Eventuele oneffenheden worden tijdens de plaatsing weggewerkt. Afhankelijk van het type gietvloer kunt u uw vloer de volgende dag alweer belasten.

De plaatsing van uw gietvloer hangt af van het type gietvloer en de afwerking die u verkiest.

Doorgaans verloopt de plaatsing wel volgens deze fasen:

  • Wij bereiden uw ondergrond voor (we schuren de ondergrond op, slijpen goten en putten in, enz.).
  • We brengen primers, hechtingslagen, schraaplagen, egalisatielagen en plinten aan indien nodig.
  • We gieten de eigenlijke vloer.
  • We werken de vloer af met gladde lagen, matte lagen, antisliplagen of andere coatings.

Wij plaatsen uw gietvloer met een minimum aan breek- of sloopwerk. Eventuele oneffenheden worden tijdens de plaatsing weggewerkt. Afhankelijk van het type gietvloer kunt u uw vloer de volgende dag alweer belasten.

Er zijn verschillende soorten gietvloeren met diverse afwerkingen. De duur van de plaatsing hangt af van het type gietvloer en het aantal lagen: 

  • Acrylaat gietvloeren (4 of 5 lagen): 1 dag
  • Cementgebonden gietvloeren (2 of 3 lagen): 2 tot 3 dagen
  • Epoxy gietvloeren (aantal lagen varieert): 12 tot 24 uur droogtijd per laag
  • Troffelvloeren (3 of 4 lagen): 3 tot 4 dagen
  • Polyurethaan gietvloeren (3-5 lagen): 3 tot 5 dagen
  • Steentapijt & marmertapijt:
    • Niet dichtgezet (2 lagen): 2 dagen
    • Dichtgezet (3 lagen): 3 dagen
  • Cementgebonden gietvloer: 5 tot 7 dagen

Afhankelijk van het type gietvloer duurt de plaatsing dus 1 (acrylaat) tot 7 dagen. U kunt dus al na 1 of enkele dagen genieten van uw mooie nieuwe vloer!

Gietvloeren

Een gietvloer is een duurzame, naadloze en onderhoudsvriendelijke vloer die voor diverse toepassingen en in diverse omgevingen geplaatst kan worden.

Lees meer

Vloercoatings

Een vloercoating is een hoogwaardige deklaag waarmee u grote oppervlakten (zoals garages en parkings) snel een nieuwe uitstraling en een verhoogde slijtvastheid kunt geven. Ze zijn echter minder stevig dan gietvloeren.

Lees meer

Bent u op zoek naar een mooie gietvloer voor uw woning, zaak of bedrijf die bovendien combineerbaar is met vloerverwarming? Dan kunt u zonder problemen kiezen voor volgende design gietvloeren:

Wij raden echter af om epoxyvloeren (Dewefloor EP) te combineren met vloerverwarming. Aangezien een epoxyvloer ontzettend hard is, is hij immers niet geschikt voor een bewegende ondergrond en kan hij na verloop van tijd scheurtjes oplopen.

Een gietvloer is een harde vloerbedekking. Harde vloeren zijn krasbestendig, maar nooit 100% krasvast. De lagen en afwerkingen van gietvloeren zijn wel enigszins flexibel, maar kunnen niet alle krassen voorkomen.

Let wel: er zijn diverse soorten gietvloeren en afwerkingen. De krasbestendigheid van uw gietvloer hangt dus ook af van het type gietvloer, de kwaliteit van uw gietvloer en de afwerking.

Gietvloeren zijn naadloos en vloeistofdicht. Daardoor komt er geen stof of vuil terecht in voegen en naden. Gietvloeren zijn dan ook erg hygiënisch en makkelijker te reinigen dan de meeste klassieke vloeren.

Wilt u meer informatie over gietvloeren voor uw woning of bedrijf? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op.

Bent u fan van terrazzo, maar schrikt de prijs en het onderhoud u af? Kies dan voor een gietvloer met terrazzo look! Zo hebt u de mooie look van traditioneel terrazzo, met alle voordelen van een gietvloer.

lees meer

Heeft een gietvloer nadelen? Die vraag krijgen we vaak van klanten die een kunststofvloer overwegen. Ons antwoord? In principe niet, als u uw gietvloer

  • op een correcte en vakkundige manier laat plaatsen,
  • voor de juiste doeleinden,
  • op een vaste en droge ondergrond.

Bedenk wel: de ene gietvloer is de andere niet. Er zijn veel verschillende soorten gietvloeren voor diverse toepassingen en ook de aangeboden kwaliteit varieert enorm. Informeer daarom voldoende, vergelijk goed en ga na of u kwaliteit krijgt voor uw geld.

lees meer

Bent u op zoek naar een gietvloer met betonlook? Bij DEWECO heeft u keuze uit 4 hoogwaardige kunststofvloeren met betonlook voor diverse toepassingen!

lees meer

Er zijn vele soorten gietvloeren en er zijn diverse manieren waarop een gietvloer geplaatst kan worden. De kostprijs is dan ook afhankelijk van een aantal factoren: het type gietvloer, de gebruikte materialen, de oppervlakte van de vloer en de afwerking (bvb. coatings of plinten).

DEWECO gebruikt alleen de beste materialen en afwerkingen. De prijs van onze gietvloeren bedraagt gemiddeld € 50 tot € 80 per m².

Wij komen graag langs voor een gratis diagnose van uw woning. Dan kent u meteen de exacte investering om uw vloer te laten gieten. Klik op de knop hieronder om een afspraak te maken.

Contacteer ons

Gietvloeren kunnen makkelijk over uw bestaande ondergrond geplaatst worden, of het nu gaat om beton, chape, tegels of hout. Voor een correcte plaatsing moet de ondergrond wel droog zijn en vast liggen.

Wij plaatsen uw gietvloer bovendien met een minimum aan breek- of sloopwerk. Eventuele oneffenheden worden tijdens de plaatsing weggewerkt. Afhankelijk van het type gietvloer kunt u uw vloer de volgende dag alweer belasten.

Kiest u voor een duurzame gietvloer van DEWECO? Dan doorlopen wij – samen met u – volgende stappen:
  1. U maakt een afspraak, wij komen ter plaatse langs
  2. U krijgt een uitgebreide uitleg over de verschillende soorten vloeren
  3. U kiest een vloertype
  4. U kiest een vloerkleur
  5. Onze experts tonen u diverse stalen
  6. Wij meten uw vloer op
  7. We stellen een offerte voor u op
Als u instemt met de offerte, dan gaan onze experts zo snel mogelijk aan de slag.

Er zijn verschillende soorten gietvloeren met diverse afwerkingen. De droogtijd hangt dan ook af van het type gietvloer dat u kiest en het aantal vereiste lagen:

  • 2 uur (acrylaat)
  • 12 tot 24 uur (andere gietvloeren)

U kunt uw nieuwe vloer dus ten vroegste 2 uur en ten laatste 24 uur na plaatsing weer belasten! Voor zware belasting van PU-vloeren raden wij wel aan om 7 dagen te wachten tot uw vloer volledig uitgehard is.

Afhankelijk van het type gietvloer kunt u kiezen uit heel veel of oneindig veel kleuren. Zo zijn polyurethaan gietvloeren, PU-gietvloeren of design gietvloeren beschikbaar in alle RAL-kleuren. Bij marmertapijt is de keuze ruim, maar beperkter aangezien er met natuurlijke materialen wordt gewerkt.

De ene gietvloer is de andere niet. Er zijn verschillende soorten gietvloeren voor diverse toepassingen en ook de aangeboden kwaliteit varieert enorm. De kans op scheuren hangt dan ook af van verschillende factoren.

Aangezien epoxyvloeren ontzettend hard zijn, is de kans op scheurtjes bijvoorbeeld het grootst bij dit type vloer. Bij flexibelere vloertypes zoals polyurethaan of PU-vloeren is die kans aanzienlijk kleiner.

Als u uw gietvloer echter laat plaatsen

  • op een correcte en vakkundige manier,
  • voor de juiste doeleinden,
  • op een vaste en droge ondergrond,

dan is de kans op scheurtjes miniem tot verwaarloosbaar.

Er zijn diverse soorten gietvloeren. Sommige gietvloeren zijn gevoelig voor verkleuring, andere niet. Polyurethaan en acrylaat gietvloeren verkleuren bijvoorbeeld niet.

Epoxy gietvloeren, daarentegen, zijn vloeren op basis van epoxyharsen. Zulke harsen verkleuren altijd na verloop van tijd. U kunt uw epoxyvloer wel beter beschermen met een UV-coating.

Gietvloeren zijn erg duurzaam en slijtvast. Afhankelijk van het onderhoud gaan gietvloeren makkelijk 15 tot 20 jaar mee.

Dat hoeft niet. Wij kunnen deze zorgvuldig afplakken en er tegenaan werken.

Ja, afhankelijk van de toepassingen.

  • We plaatsen vaak plinten bij industriële vloeren. Dat wordt ook sterk aangeraden, bijvoorbeeld in de voedingssector om te voldoen aan de HACCP-normen voor hygiëne.
  • Bij designvloeren kan dit ook, maar dat raden we niet aan omdat u dan een ‘badkuip-effect’ creëert. Hier adviseren we om schilderplintjes te plaatsen in dezelfde kleur als de muur.

Hoewel onze gietvloeren naadloos zijn, worden de dilatatie- of uitzetvoegen in de chape of beton steeds hernomen en elastisch opgevuld. Deze aftekening blijft wel zichtbaar in het eindresultaat.

Nee. Ieder zijn specialiteit! Wij werken wel samen met enkele gerenommeerde bedrijven die heel goed weten aan welke eisen de chape moet voldoen voor onze gietvloeren. Wanneer de chape er ligt, voegen wij onze magie toe in de vorm van een unieke gietvloer.

Ja, als deze tegels goed vastliggen. Losliggende tegels worden eruitgehaald en opgevuld met sneldroogmortel. Dit ziet u niet in het eindresultaat: uw gietvloer zal er altijd even strak uitzien.

In principe volgen wij de bestaande hellingen. Indien nodig kunnen we zelf een lichte helling voorzien, bv. in de douche.