Bezoek ons op Wonen 2024, van 27 t.e.m 29 januari en van 2 t.e.m. 4 februari in Nekkerhal Mechelen, stand 446.

Mortex vloeren en wanden

Sfeervolle bekleding voor heel uw woning

Dewefloor MX

Wat is Mortex?

Wilt u een uniforme uitstraling voor uw vloeren, muren, plafonds, keuken- en badkamermeubels? Dan is Mortex de ideale keuze! Onze Mortex vloeren en wanden kunnen we in veel stijlen en kleurtinten maken. Zo biedt een grijze tint de strakheid van gepolijst beton en de uitstraling van beton ciré of tadelakt. Bent u meer fan van de sfeer van Marrakesh? Met Mortex in een terracottakleur brengt u uw badkamer in Marokkaanse sferen. U kunt dus werkelijk alle kanten op in uw interieur met dit materiaal.

Deze kwaliteitsvolle pleister op basis van cement en kalk is waterdicht, slechts 3 à 4 mm dik en geschikt voor diverse ondergronden. Daardoor kan u het materiaal in uw volledig interieur doortrekken. Ontdek alle mogelijkheden in onze showroom!

Wat zijn de voordelen Mortex?

Hoe verhouden Mortex vloeren en wanden zich tot andere designvloeren en -wanden?

Mortex is de meest hoogwaardige vloer- en wandafwerking in ons gamma designvloeren. Mortex is net zoals Cem-Line slechts 3 tot 4 mm dik, maar is wel sterker. Daardoor kan u Mortex vloeren en wanden ook in drukke leefruimtes plaatsen, en zullen bijvoorbeeld fitnesstoestellen of spelende kinderen niet snel sporen achterlaten op uw nieuwe vloer.

Bovendien werken we bij DEWECO Mortex op een unieke manier af. De meeste installateurs werken namelijk met een waxlaag die regelmatig vervangen moet worden, maar onze vakmensen plaatsen een toplaag die veel langer meegaat. Hierdoor zijn onze Mortex vloeren en wanden zeer onderhoudsvriendelijk en duurzaam.  

Welke projecten passen het beste bij Mortex?

Met Mortex kunt u vrijwel iedere ondergrond duurzaam en waterdicht afwerken. Dankzij de verschillende tinten, texturen en afwerkingen kunt u uw interieur volledig personaliseren en de gewenste sfeer creëren. De toepassingsmogelijkheden voor uw woning zijn dan ook onbeperkt!

Andere vragen over de Mortex vloercoating

Een Mortexvloer vraagt een stevige en stabiele ondergrond, vrij van opstijgend vocht. Gelieve uw vloerverwarming tegen het begin van plaatsingsperiode het volledige opstartprotocol te laten doorlopen, en tijdens de werken een omgevingstemperatuur van minstens 18 °C aan te houden.

Onze gecertificeerde specialisten brengen uw Mortex vloer of wand aan in 5 fases:

  1. Eerst schuren en reinigen we uw ondervloer of wand.
  2. Daarna plaatsen we de cementering met wapeningsnetten.
  3. Vervolgens smeren we een primer om de hechting te bevorderen.
  4. Daarna brengen we 2 lagen Mortex aan: de basislaag en de toplaag.
  5. Als laatste stap brengen we 3 beschermende topcoats aan.

Tussen de Mortex lagen wordt er steeds geschuurd om een vlottere handeling en betere hechting tussen de lagen te bekomen. Bovendien zorgt dat extra schuren mee voor de unieke structuur.

Dan laten we de vloer of wand drogen. Na 24 tot 48 uur is uw Mortex vloer beloopbaar en na 7 dagen is hij volledig chemisch uitgehard.

Handig om te weten: in vochtige ruimtes zijn er extra voorzorgsmaatregelen nodig om de waterdichtheid te waarborgen. Daarnaast plaatsen we een extra (egaliserende) laag indien we over tegels werken. Zo sluiten we de voegen tussen de tegels.

Omdat de droogtijden tussen de lagen gerespecteerd moeten worden, duurt het plaatsen van Mortex gemiddeld 10 werkdagen in droge ruimtes, en zo’n 14 dagen in natte ruimtes. Die extra dagen zijn nodig om alles volledig waterdicht te maken. De exacte duur van uw project hangt af van de ruimtes en de nodige voorbereidingen.

Onze vakwerkers brengen Mortex volledig met hand en spatel aan. Die arbeidsintensieve klus vraagt dan ook vaak meer werkuren. Dankzij onze jarenlange en verfijnde technieken kunnen we uiteraard wel optimaal en efficiënt werken. Vraag ons gerust om meer informatie.

Doordat we Mortex met de hand aanbrengen, is elke afwerking uniek. Daardoor is het mogelijk dat het eindresultaat er iets anders uitziet dan wat u in onze showroom of bij familie, vrienden en kennissen reeds gezien heeft.