Bezoek ons op Wonen 2024, van 27 t.e.m 29 januari en van 2 t.e.m. 4 februari in Nekkerhal Mechelen, stand 446.

Mortelvloer

Een sterke vloer met een moderne, industriële uitstraling

Dewefloor TR

Wat is een troffelvloer?

Een troffelvloer of mortelvloer is een zeer sterke gietvloer met kwartszand die voor een moderne, industriële uitstraling zorgt. Troffelvloeren of mortelvloeren bestaan uit fijne gekleurde kwartskorrels vermengd met hoogwaardige epoxyharsen.

Een troffelvloer heeft een gesloten structuur en wordt standaard voorzien van een vloeistofdichte en transparante epoxylaag. Daarom worden troffelvloeren gebruikt in de industrie. Indien gewenst kunt u ook kiezen voor een troffelvloer met een matte toplaag, een populaire keuze voor privéwoningen.

Troffelvloeren zijn beschikbaar in diverse kleuren en combineerbaar met vloerverwarming. Daardoor zijn ze niet alleen geschikt voor zwaar belaste industriële omgevingen, maar ook voor woningen en particulieren.

Wat zijn de voordelen van een troffelvloer?

Hoe verhoudt een troffelvloer zich tot andere gietvloeren?

Een troffelvloer is een enorm sterke industriële vloer, maar hij is niet geschikt:

 • in vochtige omgevingen
 • als douchevloer
 • op een ondergrond die beweegt

Een troffelvloer is dan ook geen goede keuze voor (professionele) keukens, bakkerijen, slagerijen en andere ruimtes waar veel water wordt gebruikt. Maar verder raden we troffelvloeren zowel aan in woningen als in druk bezochte gebouwen zoals kantoren, verbruikszalen van restaurants en openbare gebouwen.

Wanneer en voor welk doelpubliek plaatsen we een troffelvloer?

Een troffelvloer is een sterke en onderhoudsvriendelijke industriële vloer en is prima geschikt voor diverse ruimtes zoals openbare gebouwen, kantoren, horeca en kleedruimtes. Ook in privéwoningen kunnen troffelvloeren het verschil maken. Vooral de matte afwerking is een populaire keuze voor woonkamers en bureaus. In professionele natte ruimtes raden we echter aan om te kiezen voor een acrylaat gietvloer, de meest vloeistofdichte en duurzame oplossing voor zulke omgevingen.

Andere vragen over de troffelvloer

U kunt uw troffelvloer laten plaatsen op diverse ondergronden, bijvoorbeeld cement en anhydriet. De plaatsing gebeurt steeds in 5 fasen door gecertificeerde specialisten:
 1. Wij schuren en reinigen uw ondervloer.
 2. Wij brengen een primer aan als eerste laag om een goede hechting te verzekeren (droogtijd: 1 dag)
 3. Afhankelijk van de toepassing en afwerking (mat of glanzend) brengen we 1 of 2 afwerkingslagen aan.
 4. Wij brengen twee beschermende coatings aan.
 5. De vloer moet nu drogen. Na 24 uur is deze beloopbaar.
Onze troffelvloeren hebben een gesloten structuur en worden standaard voorzien van een gladde, doorzichtige epoxylaag. Die epoxylaag geeft uw troffelvloer een vloeistofdichte afwerking.
Een troffelvloer is een enorm sterke industriële vloer, maar hij is niet geschikt:
 • in vochtige omgevingen
 • als douchevloer
 • op een ondergrond die beweegt
Ga dus eerst na of uw ondergrond en ruimten in aanmerking komen voor u een troffelvloer laat plaatsen.

Troffelvloeren krijgen een vloeistofdichte afwerking. Als die laag echter beschadigd wordt door sleet of mechanische belasting dan neemt uw vloer mogelijk water op, met blazen tot gevolg. Troffelvloeren zijn dan ook niet de meest geschikte vloeren voor vochtige omgevingen zoals douches, (professionele) keukens, …

Als u kiest voor een troffelvloer dan kunt u kiezen uit diverse kleuren. Wij voorzien de kleur die u wenst door gekleurd zand te mengen met kunststofharsen.

Download de productfiche

Vul hieronder uw e-mailadres in en ontvang de productfiche in uw mailbox.

"*" indicates required fields

Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.