Bezoek ons op Wonen 2024, van 27 t.e.m 29 januari en van 2 t.e.m. 4 februari in Nekkerhal Mechelen, stand 446.

Troffelvloer

Onderhoudsvriendelijke en eigentijdse vloer

Dewefloor TR

Wat is een troffelvloer of mortelvloer?

Zoekt u een eigentijdse gietvloer met een industriële uitstraling? Ontdek hier de voordelen van onze troffelvloeren (ook bekend als ‘mortelvloeren’)!

Troffelvloeren bestaan uit epoxyharsen die gemengd worden met gekleurde kwartskorreltjes, waardoor ze een ‘gespikkelde’ look krijgen. Aangezien de kwartskorrels zichtbaar aanwezig blijven in de vloer, zal u minder snel vuil zien liggen.

Om verschillende effecten te creëren is het mogelijk om ook andere materialen aan dit mengsel toe te voegen (e.g. glas, parelmoer,…). Daardoor kunnen we uw troffelvloer in veel verschillende kleuren en afwerkingen opleveren. Wat dacht u bijvoorbeeld van een troffelvloer met terrazzolook?

Benieuwd naar alle opties? We helpen u graag verder in onze showroom.

Wat zijn de voordelen van een troffelvloer?

Hoe verhoudt een troffelvloer zich tot andere designvloeren?

Een troffelvloer is de sterkste van al onze design gietvloeren, ook al is hij maar 5 à 6 mm dik. Het is ook een van de enige vloeren die we niet aanraden als douchevloer. Benieuwd welke vloer u best kiest? We helpen u graag verder in onze showroom.

Voor welke projecten is een troffelvloer perfect?

Met een troffelvloer of mortelvloer creëert u een mooie, industriële sfeer in uw woning. Daarbij merken we dat de matte afwerking momenteel populair is. De vloer is verder zeer sterk en onderhoudsvriendelijk.

Ontdek meer over troffelvloeren

Het opstartprotocol van uw vloerverwarming moet compleet doorlopen zijn tegen de aanvang van de werken, en de ruimte moet minstens 18°C zijn tijdens het plaatsen.

Onze vakmensen plaatsen uw troffelvloer in 1 werkweek. Dat gebeurt in 5 fases:

  1. We schuren en reinigen uw ondervloer.
  2. We plaatsen een primer voor een goede hechting.
  3. We smeren een troffellaag.
  4. Hierop volgen 2 dichtzettingslagen om de vloer te ‘sealen’.
  5. Daarna coaten we de vloer met een beschermende toplaag (mat of glanzend afgewerkt).

Ten slotte laten we uw nieuwe troffelvloer vloer drogen. Na 24 tot 48 uur is uw nieuwe troffelvloer beloopbaar. Na een week is hij volledig chemisch uitgehard en belastbaar.

Troffelvloeren worden vloeistofdicht afgewerkt, ofwel ‘dichtgezet’. Als de topcoat niet meer intact is door slijtage of overmatige belasting, dan kan uw vloer water opnemen en kunnen er blazen ontstaan. Daarom raden we het gebruik van troffelvloeren in douches af.

Wilt u uw badkamervloer laten doorlopen in uw douche? Dan verwijzen wij u graag door naar onze andere designvloeren, zoals Cem-Line, Rasico Touch en Microtopping aan. Niet zeker welke vloer u nodig hebt? In onze showroom begeleiden we u met veel plezier naar de juiste keuze.

 

Download de productfiche

Vul hieronder uw e-mailadres in en ontvang de productfiche in uw mailbox.

Hidden