Bezoek ons op Wonen 2024, van 27 t.e.m 29 januari en van 2 t.e.m. 4 februari in Nekkerhal Mechelen, stand 446.

Polyurethaan gietvloer

Een veelzijdige en comfortabele gietvloer

Dewefloor PU

Wat is een PU vloer?

Wilt u een moderne, minimalistische of net warme sfeer in uw huis? Een polyurethaan vloer – of PU gietvloer – past in elk interieur. Deze design gietvloer van 4 mm dik wordt gemaakt op basis van polyurethaanharsen, wat hem flexibel maakt. Verder zijn PU gietvloeren stijlvol, onderhoudsvriendelijk en bijzonder comfortabel, en u kan ze perfect combineren met vloerverwarming. Kortom, een PU vloer is de ideale vloer voor elke woning.

Onze PU vloeren zijn verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren. Wist u trouwens dat we de toplagen zowel mat als glanzend kunnen afwerken? Zo integreert uw nieuwe vloer naadloos in uw volledige woning.

Wilt u de PU vloer zelf zien en voelen? Ontdek deze stijlvolle gietvloer in onze showroom.

Wat zijn de voordelen van een polyurethaan vloer?

Hoe verhoudt een polyurethaan vloer zich tot andere gietvloeren?

In vergelijking met andere designvloeren ogen PU gietvloeren nóg strakker, want onze giettechniek geeft deze designvloer overal een identiek visueel eindresultaat. PU-vloeren zijn dankzij hun grote elasticiteit bovendien nog comfortabeler dan de meeste andere designvloeren. Net als al onze designvloeren kan u deze gietvloer over vloerverwarming plaatsen. Een comfortabele, mooie gietvloer dus, ideaal voor bij u thuis.

Voor welke projecten is een PU gietvloer perfect?

Een polyurethaan of PU gietvloer kan in heel uw woning geplaatst worden, van uw leefruimte tot uw badkamer. In vergelijking met andere designvloeren geeft een PU vloer een nóg strakkere look, aangezien de kleur volledig effen is. Een betonlook met een gewolkt effect is ook mogelijk indien gewenst.

Andere vragen over de PU vloer

Een PU vloer is een naadloze gietvloer die we in 5 fases plaatsen:

  1. Eerst schuren en reinigen we uw ondervloer.
  2. Op deze basis brengen we een primerlaag aan.
  3. Hierop komt een schraaplaag.
  4. Daarna plaatsen we een PU gietvloerlaag.
  5. Ten slotte werken we af met 2 toplagen.

In natte ruimtes (e.g. douche) kunnen de wanden meegenomen worden dankzij panelen die bekleed worden in dezelfde kleur als de vloer. Dit zorgt niet alleen voor een naadloos geheel, maar het maakt PU-vloer- en wandbekleding ook heel onderhoudsvriendelijk.

De plaatsing van uw polyurethaan vloer duurt 5 dagen en 1 à 2 dagen later kan u er al over wandelen. Na een week is deze vloer chemisch uitgehard en kan u hem ten volle belasten. In minder dan een week heeft u dus een prachtige nieuwe designvloer!

Zoekt u een leverancier voor uw nieuwe PU vloer? Hou er bij prijsvergelijkingen dan rekening mee dat er grote verschillen zijn tussen de kwaliteit van de verschillende mogelijke harsen en afwerkingen voor PU gietvloeren. Wij leggen bijvoorbeeld standaard 5 lagen, terwijl andere bedrijven er vaak maar 3 of 4 leggen. Dat vertaalt zich niet alleen in een initieel prijsverschil, maar later vooral ook in een groot kwaliteitsverschil.

Als u een polyurethaan vloer laat plaatsen, moet de omgevingstemperatuur warmer dan 18 °C zijn tijdens het plaatsen

Verder kan silicone absoluut niet met polyurethaan gecombineerd worden. Als bijvoorbeeld uw ramen werden afgekit en niet veel later laat u een polyurethaan vloer plaatsen dan kan dat visogen veroorzaken in uw nieuwe gietvloer. We helpen u graag met persoonlijk advies in onze showroom.

 

Omdat polyurethaan vloeren volledig effen zijn, ziet u – afhankelijk van de kleur – vuil soms makkelijker liggen. Die effenheid maakt de vloer dan weer wel bijzonder onderhoudsvriendelijk. Snel met een doekje of stofzuiger over de vloer en klaar.

PU gietvloeren zijn elastisch en duurzaam, maar daardoor ook gevoeliger voor puntbelasting. In een PU vloer ziet u daardoor sneller de afdrukken van meubelpoten, de nagels van huisdieren of scherp kinderspeelgoed. Worden uw vloeren zwaar belast? In onze showroom bespreken we graag uw wensen en noden, en kunnen we u indien nodig begeleiden naar sterkere vloeren zoals Mortex, troffelvloeren, Microtopping en Rasico Touch.