Bezoek ons op Wonen 2024, van 27 t.e.m 29 januari en van 2 t.e.m. 4 februari in Nekkerhal Mechelen, stand 446.

Marmertapijt en steentapijt binnen in huis

Een stijlvolle en unieke vloer voor uw woning
Dewefloor ST/MS

Wat is een steen- of marmertapijt?

Voeg je koptekst tekst hier toe

Zoekt u een mooie, natuurlijke vloer voor uw woning? Kies voor een steentapijt of een marmertapijt! Bij zo’n ‘grindvloer’ binden we kleine kwartssteentjes of grind met epoxyhars. Deze naadloze vloer is beschikbaar in verschillende diktes en kleuren, waardoor u een steen- of marmertapijt volledig kan aanpassen aan uw persoonlijke stijl. Bovendien kan u deze vloer met vloerverwarming combineren.

Wat dan juist het verschil is tussen een marmertapijt en een steentapijt? De namen geven het al aan: in een marmertapijt wordt alleen gemalen marmer verwerkt, voor een steentapijt gebruiken we gekleurd grind. Het verschil tussen beide soorten kan u zelf bekijken in onze ruime toonzaal in Kontich.

Wat zijn de voordelen van een steentapijt en marmertapijt?

Hoe verhoudt een steentapijt zich tot een marmertapijt?

Bij DEWECO kan u terecht voor zowel marmertapijten als steentapijten binnen in huis. Er zijn enkele verschillen tussen beide vloeren:

  1. Er is een kwaliteitsverschil tussen de steentjes: bij een marmertapijt gebruiken we echt marmer, in een steentapijt worden gekleurde steenkorreltjes verwerkt.
  2. Een steentapijt kan u in zowat elke kleur laten leggen; voor een marmertapijt kan u enkel uit de beschikbare, natuurlijke marmerkleuren kiezen.

Wanneer en voor welk doelpubliek plaatsen we marmer- en steentapijten binnen?

Steen- of marmertapijten zijn ideaal als u een levendige, natuurlijke look in uw woning wilt.

Ontdek meer over steen- en marmertapijten

Bij een steen- en marmertapijt kan u zelf de grootte van uw marmerkorrels kiezen. DEWECO werkt altijd met kleine korrels of een combinatie van grote en kleine steentjes. In onze showroom helpen we u graag verder met uw keuze. Daar kan u het verschil tussen een marmer- en steentapijt meteen ook zien en voelen.

Verder is het voor een steen- en marmertapijt cruciaal dat de ondergrond egaal, droog en vetvrij is. Gelieve uw vloerverwarming het volledige opstartprotocol te laten doorlopen voordat uw vloer geplaatst wordt, en de ruimte op minstens 18°C te houden tijdens de werken.

Onze specialisten plaatsen uw nieuw steentapijt of marmertapijt in slechts 3 dagen. Dat gebeurt in 4 fases:

  1. We reinigen en schuren uw ondervloer.
  2. We brengen een primer aan op de ondervloer om een goede hechting te bevorderen.
  3. We plaatsen uw steentapijt in 1 laag.
  4. Na een dag drogen brengen we een vloeistofdichte toplaag aan om de vloer te sluiten.

Het grootste voordeel? De volgende dag kan u uw vloer al (licht) belasten. De vloer is pas volledig chemisch uitgehard na 7 dagen.

Voor optimaal comfort plaatsen wij alleen steentapijten in gesloten structuur binnen in huizen. Daarbij leggen we een laag over uw steen- of marmertapijt om de gaatjes tussen de korrels op te vullen. Dat is onderhoudsvriendelijker en aangenamer om over te wandelen. 

Een steen- of marmertapijt is 6 à 8 mm dik, wat hem dikker maakt dan onze andere design gietvloeren. Dat komt door de steentjesgrootte.