Bezoek ons op Wonen 2024, van 27 t.e.m 29 januari en van 2 t.e.m. 4 februari in Nekkerhal Mechelen, stand 446.

Garage / Parking

Duurzame en onderhoudsvriendelijke garagevloeren en – coatings

Welke type gietvloer is geschikt als garagevloer?

Bent u op zoek naar een duurzame en onderhoudsvriendelijke garagevloer of een vloercoating voor uw garage of parking? Dan zijn de DEWEFLOOR AC acrylaatvloer en de DEWEFLOOR EP-C vloercoating geschikt voor u.

Acrylaat gietvloeren zijn naadloos, slijtvast en onderhoudsvriendelijk en voldoen aan de strengste hygiënische en veiligheidsvoorwaarden (HACCP, NVWA en Arbo). Bovendien kunt u kiezen uit diverse kleuren en afwerkingen (bvb. glanzend of antislip).

Vloercoatings zijn naadloze en vloeistofdichte coatings op basis van epoxyhars en worden beschouwd als een goedkopere, maar minder duurzame oplossing. Ze geven uw bestaande vloer de strakke uitstraling van een nieuwe gietvloer en een verhoogde slijt- en slipvastheid (zeer belangrijk voor hellingen in garages en parkings).

Waarom worden acrylaatgietvloeren en epoxy vloercoatings vaak gebruikt voor garages en parkings?

Acrylaat garagevloeren zijn duurzaam en slijtvast. Ze zijn bestand tegen zware mechanische belasting door voertuigen, krimp- en uitzetting, schokken, trillingen en oppervlaktetemperatuurverschillen. Ze krijgen ook steeds een antislipafwerking.

Epoxy vloercoatings zijn stofvrij en uitermate geschikt voor grote oppervlaktes zoals garages of parkings. U kunt er vloeren of muren heel snel een nieuwe uitstraling en langere levensduur mee geven.

Bovendien kunt u functionele aanduidingen aanbrengen op de ondergrond of muren van uw garagevloer. Denk bijvoorbeeld aan de typische pijlen en lijnen in magazijnen, grootwarenhuizen, parkings en garages.

Hoe plaatsen wij uw garagevloer of vloercoating?

Onze gecertificeerde specialisten plaatsen uw acrylaat garagevloer met een minimum aan breek- of sloopwerk, zonodig ’s nachts of in het weekend. We gebruiken daarbij steeds aangepaste afwerkingen die uw garagevloer een verhoogde slip- en slijtvastheid geven (zeer belangrijk voor hellingen).

Als u kiest voor een acrylaat garagevloer dan kunt u uw vloer de volgende dag gewoon weer belasten. Onze gietvloeren drogen immers erg snel: u kunt ze 2 uur na de plaatsing alweer belasten.

Kiest u een epoxy vloercoating voor uw garage? Dan brengen onze experts 2 coatings aan en kunt u uw garagevloer na slechts 2 dagen droogtijd weer belasten. Transparante sealers zijn steeds mogelijk voor een matte of gladde uitvoering. In dat geval blijft uw ondergrond zichtbaar.

Bekijk onze projecten

Andere toepassingen