Bezoek ons op Wonen 2024, van 27 t.e.m 29 januari en van 2 t.e.m. 4 februari in Nekkerhal Mechelen, stand 446.

Rasico Touch vloeren voor professioneel gebruik

Bedrijfsvloeren met een unieke structuur

Dewefloor RT

Wat is Rasico Touch?

Onze Rasico Touch vloeren en wanden zijn sterk en slijtvast met een decoratieve en industriële afwerklaag op cement- en polymeerbasis. De afwerklaag wordt door een specialist met een spaan aangebracht. Daarna schuren we de vloer op, zodat er een mooie, unieke structuur ontstaat.

Rasico Touch is slechts 3 à 4 mm dik, maar biedt een hoge slijtvastheid. Daardoor is deze gietvloer ideaal voor kantoren, opslagkamers, sanitaire ruimtes en andere plaatsen waar veel mensen komen of veel zwaar meubilair staat.

Wat zijn de voordelen van Rasico Touch?

Hoe verhoudt Rasico Touch zich tot andere gietvloeren?

Rasico Touch is ruwer dan Microtopping en Mortex. Rasico Touch vloeren zijn sterker dan Cem-Line vloeren, maar minder sterk dan acrylaat– en epoxyvloeren.

Voor welke projecten kunnen we Rasico Touch gebruiken?

De Rasico Touch gietvloer is sterk en slijtvast. Omdat Rasico Touch krasbestendig is, is deze vloer goed geschikt voor kantoren, vergaderzalen, opslagruimtes en andere ruimtes met veel zwaar of bewegend meubilair.

Andere vragen over de Rasico Touch

De ondergrond waarop Rasico Touch geplaatst wordt moet stevig, stabiel en vrij van opstijgend vocht zijn. Uw vloerverwarming dient vooraf het volledige opstartprotocol te doorlopen en de temperatuur van de ruimte(s) dient tijdens de werken minstens 18 °C te zijn.

Zoals bij alle gietvloeren is een goede voorbereiding van cruciaal belang. We leggen uw Rasico Touch in 6 fases:

  1. We reinigen en schuren de ondervloer.
  2. Daarna plaatsen we een cementering met wapeningsnetten op de bestaande oppervlakken om op een zeer sterke en gladde ondergrond te kunnen starten.
  3. Daarna brengen we primer aan.
  4. Dan volgen de verschillende lagen Rasico en Rasico Touch.
  5. Hierop volgt de primer voor de eerste toplaag.
  6. Uiteindelijk brengen we 2 toplagen aan.

Na elke laag schuren onze vakmensen de vloer, en gebruiken ze water voor een optimale hechting. Zo is de vloer extra duurzaam en krijgt hij zijn kenmerkende structuur.

In vochtige ruimtes zijn er extra maatregelen nodig om de waterdichtheid van de vloer te garanderen. Als de vloer over tegels wordt gelegd of op ondergronden die oneffen zijn, plaatsen we bovendien eerst een extra (egaliserende) laag om de voegen tussen de tegels te sluiten.

Het volledige plaatsingsproces duurt 10 à 14 dagen. Rasico Touch vloeren kunnen na 1 à 2 dagen bewandeld worden. Na 7 dagen zijn ze volledig chemisch uitgehard.

We brengen Rasico Touch met een spatel aan, wat veel tijd vraagt,maar wel een unieke look & feel geeft. De langere looptijd van dit proces vertaalt zich in de prijs en de opleveringstermijn. 

Rasico Touch komt uit dezelfde familie als Microtopping, maar heeft een iets ruwere structuur dan zijn neefje Microtopping.

Download de productfiche

Vul hieronder uw e-mailadres in en ontvang de productfiche in uw mailbox.

Hidden