Bezoek ons op Wonen 2024, van 27 t.e.m 29 januari en van 2 t.e.m. 4 februari in Nekkerhal Mechelen, stand 446.

Acrylaatvloer

Op 1 dag geplaatst en na 2 uur terug belastbaar!

Dewefloor AC

Wat is een acrylaatgietvloer?

Een acrylaatvloer, antislipgietvloer of PMMA-vloer is een kunstharsvloer op basis van PMMA-harsen (Polymethylmetacrylaat) ingestrooid met gekleurd kwartszand of gekleurde flakes. Acrylaatvloeren zijn beschikbaar in tal van kleuren en antislip of hittebestendige uitvoeringen.

Acrylaatvloeren drogen erg snel: u kunt ze 2 uur na de plaatsing alweer gebruiken en belasten. Na plaatsing geniet u permanent van een naadloze, onderhoudsvriendelijke, en duurzame vloer die voldoet aan de strengste hygiënische en veiligheidsvoorwaarden.

Acrylaatvloeren worden dan ook erg vaak gebruikt in de voedingssector, zware industrie, industriële keukens, bakkerijen, slachthuizen, koel- en diepvriescellen, scheepsdekken, balkons, galerijen, (laad)perrons, opslagplaatsen, enz.

Wat zijn de voordelen van een acrylaatvloer?

Wanneer en voor welk doelpubliek plaatsen we een acrylaatvloer?

Onze acrylaatgietvloeren drogen erg snel, zijn naadloos, vloeistofdicht, mechanisch belastbaar en voorzien van antislip. Ze zijn dus uitermate geschikt voor sectoren die een snelle plaatsing, antislipuitvoeringen en strenge hygiënische en veiligheidsvoorwaarden vooropstellen.

Andere vragen over de acrylaatvloer

Wij plaatsen uw acrylaatgietvloer in slechts 1 dag bovenop uw bestaande vloer met een minimum aan breek- of sloopwerk, zonodig ’s nachts of in het weekend. Eventuele oneffenheden worden tijdens de plaatsing weggewerkt. Na slechts 2 uur kunt u uw vloer alweer belasten.

Onze acrylaatgietvloeren bestaan uit 4 lagen en zijn gemiddeld 3 tot 4 mm dik, afhankelijk van de ondergrond. Wij werken samen met de grootste specialisten ter wereld op het gebied van PMMA-harsen. Bovendien gebruiken wij steeds harsen en toplagen die geschikt zijn voor uw specifieke situatie en type ondergrond.

Voor onze gecertificeerde plaatsers een acrylaatgietvloer gieten, bereiden we de ondergrond voor op de plaatsing: we werken de grond mechanisch voor, schuren de ondergrond op, slijpen goten en putten in, enz. Deze voorbereiding is enorm belangrijk. Onze experts besteden er dan ook erg veel aandacht aan.

Daarna plaatsen we – indien u dat wenst – PVC-plintprofielen op de wanden. Zo voldoet u zonder problemen aan de eisen van de voedingsinspectie of andere controles.

Vervolgens voorzien we de ondergrond van een primer om een goede hechting te verzekeren. Bestaat uw ondergrond uit tegels? Dan brengen we ook nog een extra schraap- / egalisatielaag aan om de voegen te sluiten.

Tot slot strooien we de vloer in met gekleurd kwartszand of gekleurde flakes en brengen we nog gladde of antislipuitvoeringen naar keuze aan (Antislip wordt ingedeeld in R-waarden volgens de toepassing). De antisliplaag maakt de vloer veiliger. Dankzij de gladde laklaag oogt de vloer strak en modern.

Acrylaatvloeren zijn niet geschikt voor elk type ondergrond. Als u een acrylaatvloer wilt laten plaatsen, ga dan op voorhand even na of:

  • de ondergrond maximaal 3 tot 4% vochtigheid bevat
  • de ondergrond vastligt

Verder raden wij klanten steeds aan om de ruimte volledig leeg te maken voor de plaatsing.

Acrylaatvloeren zijn niet geschikt voor elk type ondergrond. Omdat de vloer bijzonder snel uithardt is een droge, vaste ondergrond noodzakelijk.

Tijdens de plaatsing ondervindt u mogelijk ook geurhinder. Die geur is niet schadelijk, maar wel moeilijk te voorkomen. Hij vervliegt echter wel onmiddellijk na de plaatsing.

De plaatsing van een acrylaat gietvloer is tot slot erg complex. Als u uw gietvloer echter laat installeren:

  • op een goede ondergrond;
  • door de gecertificeerde uitvoerders van DEWECO

dan ondervindt u na de plaatsing dus geen enkel nadeel.

Een acrylaatgietvloer, antislipgietvloer of PMMA-vloer is een kunstharsvloer op basis van PMMA-harsen (Polymethylmetacrylaat) ingestrooid met gekleurd kwartszand of gekleurde flakes.

De kleur van het kwartszand bepaalt tevens de kleur van de vloer. Bij DEWECO kunt u kiezen uit een erg ruim kleurenaanbod.

Een acrylaatvloer kan volledig afgewerkt worden op 1 dag en is na 2 uur terug belastbaar. DEWECO bekleedt trouwens niet alleen vloeren met acrylaat, maar ook trappen!

Wilt u meer informatie over acrylaatgietvloeren voor uw woning of bedrijf? Aarzel niet en neem contact met ons op.