Bezoek ons op Wonen 2024, van 27 t.e.m 29 januari en van 2 t.e.m. 4 februari in Nekkerhal Mechelen, stand 446.

Ziekenhuisvloer

Hygiënische en onderhoudsvriendelijke ziekenhuisvloer

Waarom zijn gietvloeren geschikt als ziekenhuisvloer?

In een ziekenhuis mag geen tijd verloren gaan. Ook niet bij het plaatsen van een vloer. Daarom is onze acrylaat gietvloer uitermate geschikt als ziekenhuisvloer. Deze gietvloer kan namelijk in 1 dag geplaatst worden. Een paar uur later kunnen de ruimtes al opnieuw veilig gebruikt worden. Zo kan uw ziekenhuis optimaal functioneel blijven.

Onze DEWECO gietvloeren zijn hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Bovendien kunnen we makkelijk een antisliplaag aanbrengen voor de veiligheid van patiënten en werknemers. DEWECO ziekenhuisvloeren voldoen aan de strengste hygiënische en veiligheidsnormen (HACCP, NVWA, Arbo).

Welke gietvloer is geschikt als ziekenhuisvloer?

Een ziekenhuis heeft veel verschillende soorten ruimtes. Grootkeukens, gangen en hallen, sanitaire ruimtes, slaapkamers, operatiezalen… DEWECO heeft voor elke ruimte de meest gepaste vloer. 

Onze acrylaat gietvloer is heel geschikt voor ruimtes die moeten voldoen aan de strengste hygiënische en veiligheidsnormen (HACCP, NVWA, Arbo). Deze vloer kan in 1 dag geplaatst worden.

Polyurethaanvloeren (PU-vloeren) en troffelvloeren worden vaak in de ‘huiselijke’ kamers van een ziekenhuis geplaatst. Een troffelvloer is extra sterk. Een polyurethaanvloer is minder hard, maar nog steeds slijtvast en duurzaam. Verder zijn ook Microtopping, Rasico Touch en Mortex goede gietvloeren voor ziekenhuizen, want al deze gietvloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk en duurzaam.

In de badkamers raden we een acrylaat– of polyurethaan gietvloer met lichte slipweerstand aan. Ook Mortex, Microtopping en Rasico Touch zijn een praktische en mooie keuze voor badkamers. Deze gietvloeren kunnen we in de kamer doortrekken voor een uniform resultaat dat 100% veilig en onderhoudsvriendelijk is.

Hoe plaatsen wij ziekenhuisvloeren?

Bij elke ziekenhuisvloer beperken we het breek- en sloopwerk tot een absoluut minimum. Indien nodig kunnen we uw nieuwe vloeren ook in het weekend of ’s nachts plaatsen. Afhankelijk van de gekozen vloer kunt u na een dag de ruimte weer in gebruik nemen.

Onze gietvloeren bestaan doorgaans uit verschillende lagen, die volledig moeten uitharden. Hebt u momenteel tegels in sommige ruimtes? Dan kunnen we onze vloeren hier meestal gewoon over gieten. Dat voorkomt onnodig breek- en sloopwerk. We brengen dan een extra laag aan om de voegen weg te werken.

Bij de plaatsing houden we rekening met de bestaande hellingen, afwateringen en andere eisen. Nadien kunnen we indien gewenst ook een vloeistofdichte kuip creëren met waterdichte plinten op uw wanden.

Bekijk onze projecten

Andere toepassingen