Bezoek ons op Wonen 2024, van 27 t.e.m 29 januari en van 2 t.e.m. 4 februari in Nekkerhal Mechelen, stand 446.

Keuken

Veilige en hygiënische vloeren voor uw keuken en grootkeuken

Welke gietvloer is geschikt als keukenvloer?

Bent u op zoek naar een duurzame en hygiënische keukenvloer? Dan is de DEWEFLOOR AC acrylaatvloer geschikt voor u. Een acrylaatvloer of antislipgietvloer is een kunstharsvloer op basis van PMMA-harsen (Polymethylmetacrylaat) ingestrooid met gekleurd kwartszand of gekleurde flakes.

Acrylaat keukenvloeren drogen erg snel: u kunt ze 2 uur na de plaatsing alweer gebruiken en belasten. Daarna geniet u permanent van een naadloze, onderhoudsvriendelijke, en duurzame vloer die voldoet aan de strengste hygiënische en veiligheidsvoorwaarden (HACCP, NVWA en Arbo).

Acrylaat keukenvloeren zijn beschikbaar in diverse kleuren, hittebestendige uitvoeringen en worden vaak afgewerkt met een glanzende of antisliplaag.

Waarom worden acrylaatgietvloeren vaak gebruikt als keukenvloer?

Met een acrylaat keukenvloer werkt u steeds onder de meest hygiënische en voedselveilige omstandigheden. Deze vloeren worden immers naadloos geplaatst met afgeronde plinten. Daardoor zijn ze vloeistofdicht, makkelijk te reinigen en ondoordringbaar voor vuilresten.

Acrylaat gietvloeren voldoen ook aan alle veiligheidsvereisten voor goede keukenvloeren: ze zijn duurzaam, robuust en slagvast. Bovendien worden ze afgewerkt met een antisliplaag. Zo blijft u steeds met beide voeten op de grond!

Onze acrylaat gietvloeren zijn niet alleen bestand tegen de lage temperaturen van uw ateliers en koelcellen, u kunt ook een hittebestendig vloersysteem op basis van polyurethaanmortel voorzien om de eerste hitte van uw “warme keuken” op te vangen.

Hoe plaatsen wij uw acrylaat keukenvloer?

Wij plaatsen uw keukenvloer met een minimum aan breek- of sloopwerk, zonodig ’s nachts of in het weekend. De volgende dag kunt u gewoon verder werken. Onze gietvloeren drogen immers erg snel: u kunt ze 2 uur na de plaatsing alweer belasten.

Acrylaat gietvloeren bestaan uit 4 lagen en zijn gemiddeld 3 tot 4 mm dik. Eerst bereiden we de ondergrond voor op de plaatsing. Daarbij behouden we uw bestaande hellingen als basis. Indien nodig zorgen we ook voor een afwatering naar putten en gaten.

Daarna plaatsen we – indien u dat wenst – afgeronde waterdichte plinten op uw wanden. Afgeronde plinten op wanden of onder wandtegels zorgen voor een vloeistofdichte kuip in de ruimte.

Vervolgens voorzien we de ondergrond van een primer om een goede hechting te verzekeren. Bestaat uw ondergrond uit tegels? Dan brengen we ook nog een extra schraap- / egalisatielaag aan om de voegen te sluiten. Tot slot strooien we de vloer in met kwartszand en brengen we nog 2 gladde laklagen aan.

Bekijk onze projecten

“Mijn complimenten aan de firma! Werken zijn goed uitgevoerd en ons bedrijf ziet er op slag 30 jaar jonger uit. Respect ook voor de mannen die het uitgevoerd hebben.”

– Jan en Jimmy van Charcuterie Roosdaal

Andere toepassingen