Polyurethaan vloer

Een mooie en comfortabele design vloer voor ieder interieur
Deweco - Polyurethaan gietvloer interieur 5

Wat is een polyurethaan vloer?

Dewefloor PU

Een polyurethaan vloer, PU gietvloer of design gietvloer is een naadloze kunststofvloer op basis van polyurethaan. PU gietvloeren ogen strak, bieden veel comfort en zijn combineerbaar met vloerverwarming. Ideaal voor uw woning, showroom, winkel- of kantoorruimte!

PU vloeren bieden heel veel verschillende mogelijkheden. Ze zijn verkrijgbaar in alle mogelijke RAL- en NCS-kleuren. Bovendien kunt u kiezen voor een uitvoering met 3 tot 5 lagen en 1 of 2 matte, blinkende, gestructureerde of gladde toplagen.

Voordelen van een polyurethaan vloer?

 • moderne en strakke look & feel
 • ‘betonlook’ mogelijk
 • naadloze uitvoering
 • matte tot gladde uitvoering
 • ruim kleurenaanbod
 • kleurvast
 • verschillende toplagen
 • elastische en duurzaam
 • comfortabel en warm
 • combineerbaar met vloerverwarming
 • onderhoudsvriendelijk
 • ideaal voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt
Deweco - Polyurethaan gietvloer interieur 8

Wat zijn de nadelen van een polyurethaan vloer?

Polyurethaan vloeren zijn elastisch en duurzaam, maar minder hard dan epoxy gietvloeren. Om die reden is een polyurethaan vloer minder geschikt voor industriële omgevingen die zwaar chemisch en mechanisch worden belast.

Omdat polyurethaan vloeren volledig effen zijn (1 RAL-kleur), zie je – afhankelijk van de kleur – vuil soms makkelijker liggen. Dit type gietvloer is dan weer wel zeer onderhoudsvriendelijk.

Hoe verhoudt een polyurethaan vloer zich tot andere gietvloeren?

Polyurethaan gietvloeren zijn mooier, strakker en comfortabeler dan epoxy gietvloeren en acrylaatvloeren. Bovendien zijn ze perfect combineerbaar met vloerverwarming. Dit type gietvloer is dus ideaal voor thuis, showrooms of kantoren.

Epoxy gietvloeren en acrylaatvloeren zijn dan weer harder en beter bestand tegen zware mechanische en chemische belasting. Ze worden dan ook vooral gebruikt voor industriële toepassingen.

Wanneer en voor welk doelpubliek plaatsen we een polyurethaan vloer?

Polyurethaan vloeren zijn mooier, warmer en comfortabeler dan industriële gietvloeren. Daarom worden ze vooral geplaatst in private woningen, showrooms, winkelruimtes en kantoorruimtes.

Deweco - Polyurethaan gietvloer interieur 7

Waar moet u aan denken voor, tijdens en nadat u een polyurethaan vloer laat plaatsen?

Er zijn diverse kwaliteiten harsen en afwerkingen mogelijk voor polyurethaan vloeren. Dat kan een groot prijsverschil, maar dus ook een groot kwaliteitsverschil opleveren. Hou daar rekening mee als u offertes vergelijkt!

Als u een polyurethaan vloer laat plaatsen, ga dan op voorhand even na of:

 • de ondergrond droog is (maximaal 2,5% vochtigheid)
 • de omgevingstemperatuur tijdens de plaatsing boven 16 °C kan liggen

Verder geeft silicone in combinatie met polyurethaan problemen. Als u bijvoorbeeld ramen heeft laten afkitten en niet veel later een polyurethaan vloer laat plaatsen dan veroorzaakt dit mogelijk visogen.

Hoe plaatsen we een polyurethaan vloer?

Een polyurethaan vloer of PU gietvloer is een naadloze kunststofvloer die doorgaans uit 3 soorten lagen bestaat:

– een primerlaag of primer schraaplaag
– een gietvloerlaag
– een of twee laklagen

Eerst werken we de ondergrond mechanisch voor. Vervolgens plaatsen we een primer en/of primer schraaplaag. Daarna leggen we de gietvloer en werken we het geheel af met één of twee laklagen.

De plaatsing van uw polyurethaan vloer duurt doorgaans 4 tot 5 dagen. In minder dan een week heeft u dus een prachtige nieuwe designvloer!

Deweco - Polyurethaan gietvloer interieur 2

Interessante weetjes

Een polyurethaan vloer is een kunststofvloer op basis van flexibel hars. Daardoor is dit type gietvloer erg elastisch, ideaal in combinatie met vloerverwarming en aangenaam om over te wandelen.

Heeft u vragen of wilt u een offerte opvragen?