Steen/marmertapijt

Een mooie en duurzame vloer voor uw woning of bedrijf
Deweco gietvloeren - Steentapijt

Wat is steen/marmertapijt?

Dewefloor ST/MS

Steen/marmertapijt of grindvloer is een naadloze korrelvloer die bestaat uit kleine kwartssteentjes of grind, gebonden met epoxyhars. Het uitzicht van steen/marmertapijt is afhankelijk van de dikte en de kleur van de steentjes. Er is dan ook enorm veel variatie mogelijk.

steen/marmertapijt is naadloos, veelzijdig en combineerbaar met vloerverwarming. U ziet ze vaak in kantoren, winkels, ziekenhuizen of industriële gebouwen, maar ze zijn ook erg geschikt voor gezinswoningen.

Het verschil tussen marmer en steentapijt is de kwaliteit van het steentje. Bij het marmertapijt wordt er uitsluitend gewerkt met marmer gemalen en bij het steentapijt werken we met gekleurd grind.

Wat zijn de voordelen van steen/marmertapijt?

 • relatief goedkoop (ook goedkoper dan marmertapijt)
 • diverse kleuren en samenstellingen
 • krasbestendig
 • enorm duurzaam en slijtvast
 • belastbaar na 24 uur
 • geschikt voor diverse soorten ondergrond: van nieuwe dekvloeren tot oude tegelvloeren
 • combineerbaar met vloerverwarming
 • keuze uit open of gesloten structuur
 • onderhoudsvriendelijk (indien gesloten structuur)
 • antiallergisch
Deweco gietvloeren - Steentapijt

Wat zijn de nadelen van steentapijt?

Als u steentapijt laat plaatsen dan kunt u kiezen voor een open of gesloten structuur. Bij steentapijt met een open structuur kunnen vocht en vuildeeltjes verdwijnen in de poriën van de vloer.

Bovendien voelt een steentapijt met een open structuur nogal ruw aan. Deze vloer is iets moeilijker te onderhouden omdat het vuil tussen de steentjes kan als er geen sealing over zit. Voor optimaal comfort kiest u dan ook best steentapijt met een gesloten structuur of een zachtere gietvloer, bijvoorbeeld een polyurethaan vloer (Dewefloor PU/D).

Marmertapijt kan al dan niet dichtgezet worden. Als u ervoor kiest om uw marmertapijt dicht te zetten, dan wordt er een laag over gezet die de gaatjes tussen de marmerkorrels opvult. Dat is comfortabeler en onderhoudsvriendelijker. 

Kiest u echter voor niet-dichtgezet marmertapijt, dan kruipt er mogelijk vuil tussen de steentjes en ervaart u minder wandelcomfort.

Hoe verhoudt steen/marmertapijt zich tot andere gietvloeren?

DEWECO plaatst zowel marmertapijten als steentapijten. Beide vloeren zijn gelijkaardig, maar er is wel een kwaliteitsverschil tussen de steentjes:

 • Marmertapijt bestaat uit echt marmer.
 • Steentapijt bestaat uit gekleurde steenkorrels.

Marmertapijt biedt ook meer wandelcomfort dan steentapijt. Daardoor wordt het ook vaker binnenshuis geplaatst dan steentapijt.

Marmer is verpulverd marmer met enkel beschikbare marmerkleuren.

Zowel steentapijt als marmertapijt bieden beide een leuk wandelcomfort.

Wanneer en voor welk doelpubliek plaatsen we steentapijt?

Steentapijt is naadloos, veelzijdig en combineerbaar met vloerverwarming. U kunt het dan ook laten plaatsen voor verschillende toepassingen:

 • winkels
 • kantoren
 • showrooms
 • huiselijke sfeer
 • terrassen
Deweco gietvloeren - Steentapijt

Waar moet u aan denken voor, tijdens en nadat u steen/marmertapijt laat plaatsen?

Om uw steen/marmertapijt op een correcte manier te kunnen plaatsen, moet uw ondergrond egaal, droog, vormvast en vetvrij zijn. Wij behandelen uw ondervloer ook steeds met een primer om een goede hechting van uw steen/marmertapijt te verzekeren.

Als u marmertapijt laat plaatsen dan kunt u ook kiezen uit marmerkorrels in diverse formaten. Indien u kiest voor grote korrels dan kan uw marmertapijt niet dichtgezet worden met hars omdat er dan teveel ruimte tussen de steentjes kan. Een combinatie van grote en kleine steentjes is wel steeds mogelijk.

Hoe plaatsen we steen/marmertapijt?

Onze gecertificeerde specialisten plaatsen uw steentapijt bovenop uw bestaande vloer met een minimum aan breek- of sloopwerk. Eventuele oneffenheden worden tijdens de plaatsing weggewerkt. De volgende dag kunt u uw vloer alweer belasten.

Eerst voorzien wij uw ondervloer van een primer om een goede hechting te verzekeren. Vervolgens plaatsen wij uw steentapijt. Na 1 dag drogen werken wij uw steentapijt af met een transparante, gladde en vloeistofdichte laag.

Deweco gietvloeren - Steentapijt

Interessante weetjes

Een steen/marmertapijt is geluidsisolerend, neemt snel omgevingswarmte op en geeft uw vloer een warme uitstraling.

Heeft u vragen of wilt u een offerte opvragen?