Bezoek ons op Wonen 2024, van 27 t.e.m 29 januari en van 2 t.e.m. 4 februari in Nekkerhal Mechelen, stand 446.

Acrylaat gietvloer bij bakkerij Heidi in Ternat

Dewefloor AC

Een functionele, kleurrijke en voedselveilige gietvloer

Deweco verzorgde een duurzame en hygiënische bakkerijvloer voor Bakkerij Heidi uit Ternat. Onderstaande publicatie over dit project verscheen in de juli-augustus editie van het vakblad Onze Passie.

Over dit project :

 

Bakkerij Heidi groef vorige zomer alles uit en rekende op de expertise van familiebedrijf Deweco uit Kontich (Antwerpen) voor de aanleg van zijn nieuwe vloer. “Ik heb gekozen voor een duurzame en hygiënische bakkerijvloer tegen een eerlijke prijs. Ik ben supertevreden”, zegt zaakvoerder Geert Vanderheyden.

“Na de graafwerken had ik een nieuwe vloer nodig. Mijn vorige vloer had ik 20 jaar geleden laten leggen door een Nederlandse firma maar die zijn intussen failliet. Na grondig opzoekwerk kwam ik bij Deweco terecht en heb me die keuze nog geen seconde beklaagd: een perfecte uitvoering, snel, een goede service en een super nazorg.

Voor een bakker is het heel belangrijk dat zo’n vloer op amper 1 dag kan gelegd worden. Maandagochtend zijn ze eraan begonnen en maandagavond was het klaar. In eerste instantie hadden we een gladdere vloer gelegd maar bleek dat we te weinig grip hadden bij het duwen van de broodkar. Dan hebben we beslist om de vloer ruw te maken en nu is het perfect. De verhouding prijs/kwaliteit is dik in orde.

De koeling heeft een flexibel systeem en bestaat uit een flexibele hars om scheuren te voorkomen bij wisseling warmkoud. Een ander groot voordeel is het onderhoud. Er is geen betere vloer dan dit voor het onderhoud. Je smijt er een emmer water op, je trekt dat af en het is droog. Deze harsen zijn speciaal gemaakt voor voeding en sanitair. Dat is echt zalig werken. Ik kan het iedereen aanraden.”

Meer dan 15 jaar ervaring

Deweco werd opgericht door Frank De Weerdt, een man met meer dan 15 jaar ervaring in industriële kunststofvloeren op basis van acrylaat (PMMA), epoxy en polyurethaan. Inmiddels rekent Deweco op een hecht team met ervaren medewerkers en zorgen ze voor een perfecte en efficiënte plaatsing van uw industriële kunststofvloeren door VCA-gecertificeerde uitvoerders.

“Wanneer bakkers op zoek zijn naar een duurzame en hygiënische bakkerijvloer is de Dewefloor AC acrylaatvloer het best geschikt”, vertelt Frank. “Een acrylaatvloer of antislipgietvloer is een kunstharsvloer op basis van PMMA-harsen (Polymethylmetacrylaat) ingestrooid met gekleurd kwartszand of gekleurde flakes. Acrylaatvloeren zijn naadloos, onderhoudsvriendelijk, duurzaam en voldoen aan de strengste hygiënische en veiligheidsvoorwaarden (HACCP, NVWA en Arbo).

Bovendien kunnen ze kiezen uit diverse kleuren, hittebestendige uitvoeringen en antislipafwerkingen. Met een acrylaat bakkerijvloer of slagerijvloer werkt u steeds hygiënisch en voedselveilig. Dit type gietvloer wordt immers naadloos geplaatst met afgeronde plinten. Daardoor is deze vloer vloeistofdicht, makkelijk te reinigen en ondoordringbaar voor vuilresten.

Onze acrylaatvloeren voldoen ook aan alle veiligheidsvereisten voor goede bakkerijvloeren: ze zijn duurzaam, robuust en slagvast. Bovendien worden ze afgewerkt met een antisliplaag. Zo voorkomt u ongevallen in vochtige en gladde omgevingen. Ze zijn bestand tegen lage temperaturen in ateliers en koelcellen, maar u kunt ook een hittebestendig vloersysteem op basis van polyurethaanmortel voorzien om de eerste hitte van uw rotatieovens, karovens, kook- en rookkasten op te vangen.

Acrylaat bakkerijvloeren bestaan doorgaans uit 4 lagen en zijn gemiddeld 3 tot 4 mm dik. Eerst bereiden we de ondergrond voor op de plaatsing. Daarbij behouden we uw bestaande hellingen als basis. Indien nodig zorgen we ook voor een afwatering naar putten en gaten. Daarna plaatsen we – indien gewenst – afgeronde waterdichte plinten op uw wanden. Deze zorgen voor een vloeistofdichte kuip in de ruimte.

Vervolgens voorzien we uw ondergrond van een primer om een goede hechting te verzekeren. Indien de ondergrond bestaat uit tegels brengen we ook nog een extra schraap- / egalisatielaag aan om de voegen te sluiten. Tot slot strooien we de vloer in met kwartszand en brengen we nog 2 gladde laklagen aan.

Wij plaatsen de kunststofvloer bovenop de bestaande ondergrond met een minimum aan breek of sloopwerk. Dit kan in 1 dag geplaatst worden en de volgende dag kan men gewoon verder werken. Onze gietvloeren drogen immers erg snel: u kunt ze 2 uur na de plaatsing alweer belasten.”

Gerelateerde projecten

Wij zetten onze ervaring en expertise graag in voor uw project